Sulge

Logi sisse

Uudised

Nädala tutvustus: Karl Erik Rabakukk

11.12.2018

Karl Erik Rabakukk (foto: Kristjan Koll)

Nädala tutvustus jätkab sellel nädalal murdmaasuusatajatega! Karl Erik Rabakukk on 21-aastase Nõmme Spordiklubi kasvandikuga, kes viimasel ajal treenib koos Team Haanjaga.

Karl Erik alustas sportlasteed 13-aastaselt, kui läks Nõmmele suusatrenni. Muidugi ka enne seda käis ta paljudes trennides, kuid väga tõsiselt neid ei võtnud. Suusatamine hakkas aga kohe meeldima. Rabakukk tänab selle eest eelkõige oma isa ja treenerit Aita Pääsukest. 

 

Talisportlane on Karl Erik, sest talle meeldib külm ja lumi ning pingutamise valu. Ta lisab, et suusarajal leiab ta endas mingi seletamatu rahu ja talle meeldib oma võimete piire katsetada ning suusatamine sobib selleks hästi. Üheks põhjuseks kindlasti ka see, et murdmaasuusatamine on vaheldusrikas - erinevad distantsid ja formaadid, tehnikad ja rajad, mitmesugused treeningud ja erinevad ilmad.

Üks õige talisportlane peab Karl Eriku meelest olema füüsilise keha poolest teatud proportsioonides ning hapniku tarbimine peab hea olema. Omajagu oleneb ka keskkonnast, kuhu riiki ja millisesse perre sünnid, kuid kõik muu sõltub tema meelest juba vaimust ja "sisust". Ise leiab, et esimese kahe poolest sobib ta suusatajaks. Aeg näitab, kas tal ka "sisu" on.

 

Spordis juhtub alati midagi. Mida ägedam seltskond, seda rohkem juhtub. Rabakukk ütleb, et neil on palju juhtunud matkadel. Ükskord Bulgaarias eksisid nad ära ja tulid alla hoopis tükis valel pool mäge. Lõpuks sai lühikesest 4-tunnisest matkast pikk 11-tunnine. Tänu spordile on kogunenud noormehel ka mitmeid reisielamusi.

Igapäevases elus õpib Karl Erik inseneriks. Kõige olulisemaks nimetab ta TTT - tervis, tahtmine ja tulemus!

 

Ettevalmistusperioodil peab ta kordaminekuks arengut tehnikas ja kiiruses. Samuti õnnestus Eviko rullsuusasarjas jõuda poodiumile ning poolmaratonil jooksis isikliku rekordi.

 

Kõige olulistemaks võistlustel 2018/2019 hooajal peab ta Otepää maailmakarikasarja etapi 15 km klassikas (20.01.19), taliuniversiaad Krasnojarskis (02.-12.03.19), Eesti Meistrivõistlused (suusavahetusega sõit 23.12.18 ja 50 km 2019. a märtsis) ning U23 maailmameistrivõistlused Lahtis (2019. a jaanuaris). Talle endale meeldiks ka peale saada kas välismaa maailmakarikasarja etapile või Seefeldi maailmameistrimängudele!

 

Oma selle hooaja parim sõit on Rabakukel plaanis thea Otepää maailmakarikasarja etapi raames.

 

Karl Eriku tegemistega saab ennast kursis hoida Sportlio blogis SIIN!

 

FIS PRESENTING SPONSOR:
Veebipartner: BestIT
Kasutame veebilehel lisaks tehnilistele küpsistele ka Statistika- ja Reklaamküpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku Statistika- ja Reklaamküpsiste kasutamiseks.
Vaata küpsiste kasutamise kohta täpsemat infot siit.